Velkommen, ønsker du at logge ind eller oprette en ny bruger?

Forskning med lysterapi: Hvis du anvender lysterapi undgår du vinterdepression

Den primære behandling er af vinterdepression er vha. lysterapi

Lysterapi er forbundet med den mørke tid på året hvor dagens længde bliver kortere og kortere. Når vi kommer til den mørkeste tid på året, er dagens længde omkring 8-9 timer. Er det samtidig en af de dage hvor det er overskyet, vil vi være i direkte underskud for sollys som er så vigtigt for vores velbefindende.

Typisk medfører mangel på sollys at du får:

Nedtrykt humør

Koncentrationsbesvær

Bliver indelukket

Har sovebesvær

Lysterapi kan hjælpe dig med at stabiliserer dit velbefindende gennem den mørke tid uden brug at medicin. Serotonin benyttes af hjerne til at overføre signaler mellem hjernecellerne. Lysterapi forhøjer den andel af belønningsstoffet serotonin og påvirker en med en følelse af tilfredshed og opmuntring.

Vil du gerne undgå at mangle energi, blive irritabel, uhensigtsmæssige spisevaner, søvnproblemer så er lysterapilampen en naturlig hjælp gennem den lange vinter. Litebook har med sin Litebook Edge gjort det muligt at medbringe din lysterapilampe som en naturlig start på din arbejdsdag. Vælgere du at bruge din Litebook Edge på din arbejdsplads kan du fint udnytte lampens indbyggede regulering af lysmængden, så lysmængden føles behagelig og ikke generer dit arbejde eller kolegaer foran din computer, de 15 minutter Litebook anbefaler du anvender lampen dagligt.

Find din lysterapilampe i dag

Hos Litebook har vi et udvalg af forskellige lysterapilamper der er effektive mod vinterdepression. Litebook er alle CE godkendt som medicinsk udstyr, som er din sikkerhed for at Litebook produkter har en dokumenteret virkning. Udvalget finder du under vores produkter.

Nedenfor kan du også se en film om, hvordan lysterapilampen fungerer.