Lysterapi

Hvad er lysterapi?

Lysterapi er glæde, selv i de mørke vintermåneder. Det er følelsen af lykke og veltilpashed hele året rundt. Her på siden kan du lære mere om hvad det er, evt. bivirkninger, behandling, lysterapi lamper og hvordan du køber en lampe.

Hvad er lysterapi?

Lysterapi er i dag den bedste kur mod vinterdepression og anses som at være den primære behandling. Lysterapi behandler ikke kun vinterdepression, men forebygger også herimod. I dag er det efterhånden en enerkendt form for behandling af vinterdepression, og er herhjemme blevet mere og mere populær henover de seneste par år.

Behandlingen virker ved at sidde foran en lampe, der udsender et stærkt hvidt lys i en høj styrke. Det er ikke en lampe du skal sidde og stirre ind i. Den står blot ved siden af dig, mens du for eksempel spiser din morgenmad eller ligger makeup. Hvis du anskaffer dig en lampe med en høj LUX-værdi, kan du nøjes med at bruge lampen 15-30 minutter dagligt. Vores lamper har en LUX-værdi på 10.000, hvilket betyder du ikke skal bruge den mere end 30 minutter dagligt.

Det unikke lys en Litebook lampe besidder, sender en besked afsted til hjernen, via cellerne i dine øjne. Denne besked fortæller din krop, at der skal produceres mere serotonin. Serotonin er en neurotransmitter, der oftes forbindes med følelsen af lykke og veltilpashed. Et lavt niveau af serotonin forbindes gerne med depression og vinterdepression. Lysterapi minder på mange måder ligesom medicin mod vinterdepression, da det også forøger din produktion af serotonin.

Lysterapi bivirkninger

Der er ingen rapporter om alvorlige skader ved at bruge lysterapi. I løbet af de første par dage oplever enkelte ubehag i øjnene og hovedpine. Personer med øjensygdomme bør kontakte deres øjenlæge før de starter lysterapibehandling. I enkelte tilfælde kan lysterapi medføre udslæt ved brug af visse medikamenter. Medikamenter er lægemidler du indtager for at bekæmpe sygdommme og symptomer. Det er derfor altid anbefalet at du tager kontakt til din ejen læge før du starter en behandling.

Rapporteret bivirkninger:

  • Ubehag i øjne (få tilfælde).
  • Hovedpine (få tilfælde).
  • Udslæt ved brug af visse medikamenter (få tilfælde).

Læs evt. mere om lysterapi og potentielle bivirker hos Center for Environment Therapeutics.

Litebook Edge lysterapi lampe
Edge fra Litebook

Lysterapi behandling

Behandlingen kan vare mellem 15 min til et par timer daligt, alt efter hvor høj en LUX-værdi din lampe har. Vores Litebook lamper har en LUX-værdi på 10.000, som betyder du kun skal bruge din lysterapi lampe 15 – 30 minutter dagligt. LUX er en måleenhed for belysningsstyrke, som beregner intensitetten af lys i et område. 1 LUX svarer til et almindeligt stearinlys fra ca. 1 meters afstand. 10.000 – 25.000 LUX svarer til du modtager fuldt dagslys indirekte.

En værdi på 10.000 LUX er 20 gange højere end den typiske belysning indendøre.

 

Hvordan foregår en behandling?

Om morgenen når duer ved at spise morgenmad eller ligge makeup er det bedste tidspunkt på dagen til en behandling. Så er du optaget af noget andet, mens du bruger din lampe.

  • Stil lampen ca. 50 – 60 cm fra dit ansigt, og gerne fra en vinkel på omkring 30 – 45 grader.
  • Sørg for lampens lys peger direkte mod dine øjne og ikke bliver blokeret af noget. Dine øjne skal være åbne, for at opnå den bedste effekt.
  • Ligesom solens lys, er lyset fra lampen meget skarpt, og du må derfor ikke kigge direkte ind i den. Du vil hurtigt begynde at mærke ubehag, hvis du stirrer direkte ind i lampen, ligesom hvis du stirrer ind i solen.
  • Ca. 15 – 30 minutter senere kan du slukke for lampen og fortsætte din dag i godt humør. Du kan oftest mærke når du har modtaget nok lys. Du vil føle dig vågen og fuld af energi.

Lysterapi lampe

Dem som har prøvet lysterapi tidligere udtaler gerne, at de i dag ikke kan forestille sig en vinter uden deres lampe. Ligesom resten af os, har de tidligere følt sig nede i vintermånederne, hvor lysbehandling har hjulpet dem med at genfinde deres energi.

Vi har et spændende udvalg af lamper fra Litebook. Vi er eneforhandler af Litebook i Danmark, Norge & Sverige. En lysterapi lampe kan hjælpe dig af med mere end vinterdepression. Det er også et populært værktøj for dem som rejser gennem flere tidzoner og bliver påvirket af jetlag. Vi har en kort artikel om hvordan lysterapi forbygger jet lag. Herudover kan lamperne også hjælpe dig med at forbedre dit humør. Vores produkter hjælper med at sende et signal til hjernen, der øger dit serotonin niveau, der oftest er kendt i forbindelse med lykke og veltilpashed.

 

Vores most populære lamper

Finansiering

Her på siden kan du betale direkte med dit betalingskort, MobilePay eller vælge at købe med Viabill. Vi ved vores produkter ikke er i den billige ende, så Viabill hjælper skære din regning ud i flere bider. Du kan for eksempel købe en Litebook Advantage lysterapi lampe på afbetaling med nul renter og nul gebyr. Du kan købe den for bare 89,90 kr. per måned. Afbetaling vil så være over 10 måneder. Du kan også vælge at betale mere på måned i en kortere periode.

Du vælger blot Viabill ved kassen i stedet for Betalingskort også er du godt i gang.